Semințele de cânepă: cele mai importante proprietăți și beneficii pentru sănătate

Semințele de cânepă: cele mai importante proprietăți și beneficii pentru sănătate

Cânepa este o plantă care face parte din specia denumită ,,Cannibis sativa” și crește în mod natural în mai multe locuri din lume, printre care Columbia, Orientul Mijlociu și Mexic. Semințele de cânepă au fost utilizate pentru culturi încă din cele mai vechi timpuri, datorită numeroaselor proprietăți benefice pentru organism. Din acest motiv, ele s-au transformat într-un supliment alimentar valoros și intens promovat de nutriționiști.

Semințele de cânepă – proprietăți nutritive

Semințele de cânepă conțin multe componente nutritive importante, cum ar fi toți aminoacizii esențiali. Acizii grași Omega 3 si Omega 6 sunt prezenți în raportul ideal de 1:3 pentru o absorbție perfectă de către organismul uman. Semințele de cânepă au, de asemenea, un conținut ridicat de fibre solubile. Sterolii și antioxidanții vegetali reprezintă alte atuuri nutritive ale semințelor de cânepă, adatorită lor având un puternic efect anticancerigen.
Semințele de cânepă au și un conținut foarte mare de proteină de cea mai bună calitate, mai mult decât ouăle și carnea, fiind excelente pentru vegetarieni. Alte elemente importante: Zinc, Fier, Fosfor, Magneziu.

Semințele de cânepă – beneficii pentru sănătate

Semințele de cânepă și-au dovedit în timp eficiența în ameliorarea sau în echilibrarea stării de sănătate în cazul a numeroase afecțiuni:

  • În ceea ce privește bolile cardiovasculare, semințele de cânepă au un efect benefic pe mai multe planuri: protejează inima, prin contribuția pe care o au la scăderea tensiunii arteriale și combat infarctul miocardic, prin aportul pentru prevenirea rigidizării arterelor.
  • Consumul de semințe de cânepă contribuie la scăderea colesterolului rău, lucru care ajută de asemenea la păstrarea unei inimi sănătoase.
  • În același timp, consumul semintelor de canepa ajuta la menținerea unui tonus bun și susțin rezistenta la efortul fizic.
  • Consumul semințelor de cânepă este benefic și pentru sistemul cerebral, căci acizii grași din cânepă sunt esențiali pentru buna funcționare a creierului. Memoria, starea de spirit și capacitățile cognitive sunt influențate pozitiv chiar și în cazul persoanelor cu vârste înaintate.
  • Sistemul digestiv este și el susținut prin consumul de semințe de cânepă, datorită fibrelor din componența acestora, care curăță și protejează tubul digestiv.
  • Toate organele sunt mai protejate prin consumul de semințe de cânepă din prisma faptului că ele ajută la reglarea nivelului de glucoză din sânge. Astfel, pot fi un supliment deosebit de util pentru diabetici.
  • Nu în ultimul rând, sistemul osos este stimulat și protejat prin consumul de semințe de cânepă, datorită conținutului de Zinc și Magneziu.

Semințele de cânepă – beneficii pentru siluetă

Una dintre proprietățile semințelor de cânepă este aceea că diminuează apetitul, stimulând o stare de sațietate. Nevoia de a mânca între mese dispare pentru intervale lungi de timp, evitându-se astfel încărcarea cantității zilnice de calorii consumate și ulterior, pe termen lung, surplusul de kilograme. Fie că o persoană dorește să își mențină silueta, fie că dorește să piardă câteva kilograme, semințele de cânepă pot fi un aliat puternic.

Semințele de cânepă – ce gust au și cum se utilizează

Fiind încadrate în categoria oleaginoaselor, semințele de cânepă au gust asemănător cu cel al nucilor sau al semințelor de floarea soarelui. Miezul semințelor de cânepă are caracteristici similare cu cel al semințelor de pin, fiind fin și cremos.
Se pot consuma în salate, cereale, deserturi, dressing-uri, smoothie-uri, alături de pește, în produse de panificație și patiserie, presărate deasupra produselor lactate sau incluse în feluri principale de mâncare. Pot fi consumate și separat, ca supliment alimentar. O cantitate zilnică de 3-4 lingurițe de semințe de cânepă este suficientă și nu provoacă efecte adverse.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri | 09:00 - 17:00

0372 129 877 contact@7Nature.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!