Pulberea proteică vegetală: proprietăți și recomandări de utilizare

Pulberea proteică vegetală: proprietăți și recomandări de utilizare

Pulberea proteică este un supliment foarte popular, folosit în special de persoanele care fac sport și cele foarte active, dar nu numai. Forma sa este de praf sau pudră foarte fină, iar textura îi permite să fie adăugată cu ușurință în mai multe preparate, pentru a spori conținutul de proteină.
Proteina are un rol esențial în formarea și tonifierea mușchilor, a țesuturilor și a enzimelor necesare bunei funcționări a organismului. Practic, pentru a putea funcționa normal, organismul uman are nevoie de o anumită cantitate de proteină. În cazul unui efort prelungit sau intens, carența de proteină poate afecta sănătatea.

Care este cea mai bună pulbere proteică

Acest supliment se poate produce din mai multe surse și prin mai multe modalități: prin extragere, prin modificare tehnologică sau prin alte tipuri de procesare (izolat, hidroizolat). Există pulbere proteică obținută din produse lactate, pulbere proteică obținută din ouă sau pulbere proteică vegetală, obținută din plante cum ar fi orezul sau mazărea. Pulberea vegetală are o putere foarte mare de absorbție, de 80-90%.

Pudra proteică vegetală – ce conține exact

Pudra proteică este un amestec de proteine din mai multe surse vegetale, pentru a putea acoperi tot necesarul de aminoacizi esențiali ai organismului. Printre cele mai cunoscute surse de proteină vegetală se numără: orezul alb, orezul brun, quinoa, mazărea, cânepa, lucerna, semințe de in, semințe de chia, anghinare, spirulina, soia și altele.

Conținutul nutrițional al pulberii proteice vegetale

Conținutul nutrițional al unei pulberi proteice vegetale se modifică în funcție de componentele sale. Iată principalele ingrediente și aportul lor nutritiv:

 • Cânepa, un ingredient care conține toți aminoacizii esențiali, acizi grași polinesaturați, Omega 3 și Omega 6.
 • Orezul contribuie la obținerea unei pudre hipoalergenice, ușor digerabilă și conține Fier, Vitamina C și Calciu.
 • Mazărea are un conținut mare de Fier și nu produce alergii.
 • Semințele de dovleac sunt bogate în Fosfor, Magneziu și Mangan. Conțin și mult Zinc, Fier și Cupru, Vitamina K, Omega-6 și Omega-9.
 • Spirulina are un conținut mare de proteină, Omega 3, Omega 6, complex de vitamine: A, B1, B2, B3, B6, D, E, K, acid pantotenic, biotina, acid folic, Mangan, Cupru, Fier, Zinc, Seleniu, Fosfor, Calciu, toți cei 8 aminoacizi esențiali: izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, treonina, triptofanul şi valina și alți 10 aminoacizi neesențiali.

Pudra proteică vegetală – principalele proprietăți și beneficii

Pudra proteică vegetală datorită componentelor sale, aduce organismului o serie de mari beneficii pentru sănătate și buna funcționare, cum ar fi:

 • Asigură o bună recuperare după un effort fizic prelungit, sau după o perioadă extrem de solicitantă pentru organism;
 • Ajută la creșterea masei musculare a organismului și la topirea grăsimilor;
 • Ajută la senzația de sațietate și la combaterea stării de foame, datorită componentelor sale concentrate în proteină, vitamine și minerale. Acest lucru duce și la păstrarea unei greutăți optime într-un mod natural, fără eforturi prea mari;.
 • Scade presiunea arterială a sângelui și cantitatea de grăsime din sânge, a colesterolului. Implicit are o contribuție importantă pentru îmbunătățirea sănătății în cazul unor afecțiuni cardiovasculare;
 • Ameliorarea unor afecțiuni respiratorii, cum ar fi a astmului;
 • Se pare că există și o acțiune anticancerigenă datorită ingredientelor sale și proprietăților lor, dar încă se fac studii pentru a putea dovedi foarte clar aceste beneficii;
 

Cum se utilizează pudra proteică vegetală

Pudra proteică vegetală se poate încorpora într-o multitudine de rețete culinare de aluaturi, prăjitu, budinci, supe, salate și chiar băuturi. Datorită proprietății de a se dizolva rapid în orice preparat și gustului foarte plăcut, pudra proteică vegetală este foarte versatilă. Se recomandă un consum de 2-3 lingurițe pe zi.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri | 09:00 - 17:00

0372 129 877 contact@7Nature.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!