Produse folosite:
- 12 curmale BIO uscate și fără sâmburi
- 50g merișor BIO uscat
- 50g alune de pădure BIO crude
- 70g amestec mic dejun instant BIO cu ovăz, maca, scorțișoară și unt de migdale
- 2 linguri unt crocant din arahide BIO fără zahăr
- 1 lingură semințe de in aurii BIO
- 1 linguriță scorțisoară
- opțional pentru ornat: 20g fulgi de cocos
Mod de realizare:
Pentru început, măcinați semințele de in (nutrienții acestora se absorb mai bine în corp atunci când acestea sunt măcinate). Pentru măcinarea semințelor puteți folosi o râșniță pentru cafea, iar dacă doriți să măcinați o cantitate mai mare, puteți folosi un robot de bucătărie sau un blender vertical.
Puneți toate ingredientele (cu excepția fulgilor de cocos) în robotul de bucătărie și mixați până obțineți o pastă ce poate fi modelată cu ajutorul palmelor.
Puneți câte o lingură din compoziția creată între palme și formați cu ajutorul acestora, pe rând, câte o biluță proteică.
Din compoziția creată obțineți aproximativ 15 - 16 gustări proteice crunchy vegan.
Lăsăți la frigider gustările proteice crunchy vegan cel puțin 15 minute înainte de a fi servite.
Acestea se pot păstra la frigider și consuma în decurs de o săptămână.
Poftă bună!