Produse folosite:
- 120g năut boabe
- 60g pesto genovez din busuioc
- 1 lingură de tahini
- 1/3 lămâie fără coajă
- 2-3 căței de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline extravirgin
- 2 polonice cu apa în care au fiert boabele de năut
Mod de realizare:
Pentru început, lăsați boabele de năut peste noapte la înmuiat, într-un castron cu apă.
Apoi, a doua zi, fierbeți boabele de năut într-o oala încăpătoare, la foc iute, între o oră și jumătate și două ore. Apa trebuie să fie cu 5cm deasupra boabelor de năut.
După ce acestea au fiert, se pun în blender împreună cu pasta tahini, lămâia, usturoiul, uleiul de măsline și două polonice din apa în care a fiert năutul.
Blendați toate ingredientele până când obțineți o pastă cremoasă.
După ce puneți hummusul într-un bol, ornați cu puțin ulei de măsline și condimente, după gust.
Vă recomandăm să păstrați preparatul la frigider și să îl consumați în decurs de 3 zile.
Poftă bună!