Care sunt cauzele și simptomele deficitului de Vitamina C și cum putem să suplinim acest deficit

Care sunt cauzele și simptomele deficitului de Vitamina C și cum putem să suplinim acest deficit

Vitamina C sau acidul ascorbic reprezintă unul dintre cei mai importanți nutrienți pentru organism, fiind implicată în numeroase procese. Cea mai semnificativă cantitate de Vitamina C este asigurată prin consumul alimentelor naturale în stare crudă, deoarece, prin gătire, se pierde o parte din conținutul de Vitamina C.
Vitamina C este un puternic antioxidant cu rol esențial în buna funcționare a sistemului imunitar. Aceasta ajută la metabolizarea colagenului, a acidului folic și a glucozei, totodată contribuie la absorbția fierului la nivelul tubului digestiv. Vitamina C este considerată un bun remediu împotriva depresiei și a îmbătrânirii premature și poate previni apariția bolilor cardiovasculare.

Cele mai comune cauze ale deficitului de Vitamina C

Deficitul de Vitamina C este adesea atribuit unor factori precum alimentația necorespunzătoare, consumul excesiv de alcool și fumatul. O dietă săracă în fructe și legume proaspete, surse bogate în această vitamină esențială, poate contribui la lipsa acesteia în organism. Consumul exagerat de alcool afectează absorbția și utilizarea eficientă a Vitaminei C în organism, deoarece alcoolul interferează cu procesele metabolice. De asemenea, fumatul reprezintă o sursă majoră de stres oxidativ, care poate duce la distrugerea Vitaminei C în organism și poate necesita o cantitate sporită pentru a compensa această pierdere. Prin conștientizarea acestor factori și adoptarea unui stil de viață sănătos, putem menține un nivel adecvat de Vitamina C în organism, esențial pentru sănătatea generală și funcționarea sistemului imunitar.

Simptomele deficitului de Vitamina C

  • Suprafața pielii aspră și neuniformă. Vitamina C joacă un rol esențial în producția de colagen. Colagenul este o proteină abundentă în țesuturile conjunctive ale corpului, cum ar fi pielea, articulațiile și oasele. „Pielea de pui” sau cheratoza foliculară apare după trei până la cinci luni de aport redus de Vitamina C.
  • Sângerarea gingiilor și pierderea dinților. Gingiile roșii cu sânge sunt un alt semn comun al deficienței de Vitamina C. Fără suficientă Vitamina C, țesutul gingival slăbește și devine inflamat, determinând sângerarea cu ușurință a vaselor de sânge gingivale. În stadiile foarte avansate ale deficienței de Vitamina C, gingiile pot căpăta cu o nuanță violetă.
  • Sistem imunitar slăbit. Studiile arată că Vitamina C este concentrată în diferite celule ale sistemului imunitar pentru a ajuta la combaterea inflamației și pentru a distruge agenții patogeni care provoacă infecții. Deficitul de Vitamina C este asociat cu un sistem imunitar slăbit și cu un risc mai mare de infecții, inflamații și boli grave, cum ar fi pneumonia.
  • Deficitul de Vitamina C afectează încă unul din 20 de oameni din țările dezvoltate. Deoarece organismul nu poate produce Vitamina C, aceasta trebuie luată zilnic prin dietă sau suplimente pentru a preveni deficiența. Pe lângă simptomele de mai sus ale deficitului de Vitamina C, există și alte simptome precum vindecarea lentă a rănilor, oboseala, vânătăile, schimbările de dispoziție, creșterea inexplicabilă în greutate, oasele fragile.

Cele mai importante surse de Vitamina C

Cele mai generoase surse alimentare de Vitamina C sunt fructele și legumele, printre care amintim: portocale, lămâi, grepfrut, kiwi, căpșuni, pepene galben, cătină, măceșe, acerola, coacăze, broccoli, goji, roșii și suc de roșii, ardei grași.

Suplimentele cu Vitamina C reprezintă o modalitate excelentă de a menține un nivel sănătos de Vitamina C în fiecare zi.

Suplimentele cu formulă completă a Vitaminei C pe bază de ascorbat de calciu și ascorbat de magneziu, sunt non-acide și nu provoacă tulburări gastro-intestinale. Mai mult, sunt ușor de absorbit și potrivite pentru persoanele cu sensibilitate la acidul ascorbic comun. Vitamina C de la Natural Doctor nu conține aditivi chimici, cum ar fi coloranți artificiali, arome artificiale, dioxid de titan, lapte, grâu, drojdie, soia, porumb sau organisme modificate genetic.
În plus, conține o formă solubilă care pătrunde în membranele celulare și nu este eliminată direct din organism, așa cum este de obicei cazul acidului ascorbic.

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri | 09:00 - 17:00

0372 129 877 contact@7Nature.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!