Pastele organice fusilli din faina realizata din 5 tipuri de cereale au o forma spiralata distincta care prinde minunat sosurile si condimentele, oferind o experienta delicioasa la fiecare muscatura. Aceasta forma este excelenta pentru salate de paste si preparate la cuptor, deoarece spiralele aduna si retin sosul, creand o textura satisfacatoare.
Graul dur este un tip de grau bogat in proteine, folosit pentru fabricarea pastelor de calitate superioara. Proteinele sunt esentiale pentru cresterea si repararea tesuturilor, functionarea corecta a sistemului imunitar si producerea de enzime si hormoni. De asemenea, pastele din grau dur au un indice glicemic mai scazut comparativ cu alte tipuri de paste. Acest lucru ajuta la mentinerea nivelului de zahar din sange stabil, ceea ce este benefic pentru persoanele cu diabet sau pentru cei care doresc sa isi controleze greutatea. Graul dur este o sursa importanta de fibre dietetice contribuind astfel la prevenirea constipatiei si mentinerea unui tranzit intestinal regulat.
Secara contine compusi antioxidanti, cum ar fi lignanii, care ajuta la combaterea stresului oxidativ si la reducerea riscului de boli cronice, cum ar fi bolile cardiovasculare si anumite tipuri de cancer.
Datorita continutului sau ridicat de fibre si de proteine, faina de orz ajuta la mentinerea senzatiei de satietate pentru o perioada mai lunga de timp.
Faina de ovaz este un ingredient nutritiv si versatil cu numeroase beneficii pentru sanatate. Este o sursa excelenta de fibre solubile si insolubile. Fibrele solubile, cum ar fi beta-glucanul, ajuta la reducerea nivelului de colesterol LDL (colesterol „rau”) din sange si la mentinerea sanatatii inimii. Fibrele insolubile contribuie la mentinerea unui tranzit intestinal regulat si la sanatatea digestiva generala.
Datorita continutului sau de carbohidrati, faina de orez furnizeaza o sursa rapida si eficienta de energie, fiind potrivita pentru sportivi si pentru cei care au nevoie de un aport energetic crescut.
Esenta Pasta d’Alba consta in calitatea superioara a ingredientelor folosite. Faina proaspat macinata cu ajutorul morii de piatra, provine din agricultura certificata ecologic. In atelierul familie Mainardi, tagliatellele si tagliolini sunt realizate manual, exact asa cum dicteaza traditia. Pastele scurte sunt trase prin matrite de bronz pentru a obtine acea rugozitate de suprafata specifica produselor artizanale, ideala pentru a aduna si a retine sosul. Pastele sunt apoi uscate lent si la temperaturi scazute, timp de cel putin douazeci de ore. Astfel isi pastreaza nutrientii, proprietatile organoleptice si un gust desavarsit.
Pastele se pun la fiert aproximativ 6-8 minute in apa clocotita cu sare si apoi se adauga dupa gust sosurile de paste gata preparate. O cantitate de 250g este suficienta pentru 2 persoane.
Paste fusilli eco din faina 5 cereale 250g - Ingrediente: Gris din GRAU DUR Cappelli* 50%, faina de secara*, faina de orz*, faina de ovaz*, faina de orez*, apa. (*Ingrediente provenite din agricultura ecologica)Poate contine urme de soia si mustar. Valori nutritionale medii per 100g: energie 1498kj/354kcal, grasimi 1.9g din care acizi grasi saturati 0.4g, glucide 70g din care zaharuri 3.5g, fibre 8.4g, proteine 10g, sare 0.01g. Se pastreaza intr-un loc uscat si racoros, ferit de razele soarelui. Certificare ecologica producator IT-BIO-006. Origine UE Timp de gatire: 6-8 minute. Distribuitor unic SC eRetail Romania SRL certificat RO-ECO-008. Adresa: str. Azurului, nr. 20, loc. Sanandrei, jud. Timis. A se consuma de preferinta inainte de data: vezi pe spate.
Pastele se pun la fiert aproximativ 6-8 minute in apa clocotita cu sare si apoi se adauga dupa gust sosurile de paste gata preparate. O cantitate de 250g este suficienta pentru 2 persoane.
Pastele organice fusilli din faina realizata din 5 tipuri de cereale au o forma spiralata distincta care prinde minunat sosurile si condimentele, oferind o experienta delicioasa la fiecare muscatura. Aceasta forma este excelenta pentru salate de paste si preparate la cuptor, deoarece spiralele aduna si retin sosul, creand o textura satisfacatoare.