Fondata in anul 2006 in pitoreasca regiune Langhe din Italia, Pasta d’Alba este rezultatul viziunii inovatoare a lui Dario Mainardi si a sotiei sale Rosangela. Cu o pasiune comuna pentru bunastare si hrana naturala, acestia au creat un atelier de paste artizanale administrat de familie, unde traditia si inovatia se impletesc armonios.
Inca de la inceput, Pasta d’Alba s-a remarcat prin angajamentul sau fata de agricultura ecologica certificata, asigurand astfel o selectie riguroasa si constanta a celor mai bune materii prime organice pentru produsele lor.
Esenta Pasta d’Alba consta in calitatea superioara a ingredientelor folosite. Faina proaspat macinata cu ajutorul morii de piatra, provine din agricultura certificata ecologic. Folosirea cerealelor integrale, a cerealelor fara gluten, a leguminoaselor si a diverselor ingrediente cu beneficii esentiale pentru organism, demonstreaza angajamentul fata de sanatate si un gust autentic.
In atelierul familiei Mainardi, tagliatellele si tagliolini sunt realizate manual, exact asa cum dicteaza traditia. Pastele scurte sunt trase prin matrite de bronz pentru a obtine acea rugozitate de suprafata specifica produselor artizanale, ideala pentru a aduna si a retine sosul. Pastele sunt apoi uscate lent si la temperaturi scazute, timp de cel putin douazeci de ore. Astfel isi pastreaza nutrientii, proprietatile organoleptice si un gust desavarsit.
Valorile fundamentale ale brandului Pasta d’Alba sunt reflectate in fiecare aspect al productiei: respectul pentru pamant, dedicarea fata de alimentatia sanatoasa si aprecierea profunda pentru ingredientele organice.