Daca iti doresti o masa delicioasa si usor de preparat, acest amestec organic pentru burger vegan reprezinta o alegere inspirata. Mixul nutritiv pe baza de ovaz, teff si legume are un continut ridicat de proteine, fibre si vitamina B si poate constitui felul principal in cadrul unei diete echilibrate.
Faina de teff este o sursa excelenta de proteine de inalta calitate, esentiale pentru repararea si constructia tesuturilor.
Datorita continutului sau ridicat de fier, faina de teff este benefica in prevenirea anemiei si in combaterea oboselii. De asemenea, faina de teff este o optiune excelenta pentru cei cu intoleranta la gluten.
Cu un continut ridicat de fibre, ovazul contribuie la scaderea riscului de afectiuni precum bolile de inima, unele tipuri de cancer, diabet si obezitate.
De asemenea, fulgii de ovaz contin si microelemente esentiale precum seleniu, cupru, zinc, fier si mangan, contribuind astfel la asigurarea unei alimentatii echilibrate si sanatoase.
Hrisca are un aport ridicat de proteine, carbohidrati complecsi si fibre. Aceasta pseudocereala contribuie la senzatia de satietate.
Proteinele de mazare sunt o optiune ideala pentru cei cu alergii sau intolerante la lactoza, fiind o sursa de proteina completa. Aceste proteine sunt bogate in aminoacizi esentiali si au o digestibilitate ridicata, ceea ce le face o sursa eficienta de nutrienti pentru sustinerea si repararea tesuturilor musculare.
Semintele de floarea soarelui sunt bogate in grasimi sanatoase, fibre, proteine si fitosteroli (o substanta care ajuta la reducerea nivelului de colesterol).
De asemenea, au un continut ridicat de micronutrienti precum vitaminele B, vitamina E, fier, magneziu, fosfor, potasiu, zinc, cupru, mangan si seleniu.
Semintele de in macinate reprezinta surse excelente de proteine vegetale, o alternativa lipsita de colesterol, dar bogata in grasimi polinesaturate, esentiale pentru sanatatea organismului.
Drojdia nutritiva inactiva, provenind din specia Saccharomyces Cerevisiae, reprezinta o sursa bogata de nutrienti esentiali si ofera o serie de beneficii pentru sanatate.
Aceasta drojdie furnizeaza o cantitate semnificativa de proteine, fibre si vitamine din complexul B, precum B1, B2, B3, B6 si acid folic. Prin aportul lor nutritiv, aceste substante contribuie la sustinerea metabolismului celular, imbunatatirea functiei cognitive si mentinerea energiei. De asemenea, drojdia nutritiva inactiva contine aminoacizi esentiali si minerale precum zinc, seleniu si crom, care au roluri importante in intarirea sistemului imunitar si in reglarea glicemiei.
Complexul de vitamine B este extrem de important pentru mentinerea sanatatii si functionarii optime a organismului. Fiecare vitamina din acest complex, cum ar fi B1 (tiamina), B2 (riboflavina), B3 (niacina), B5 (acid pantotenic), B6 (piridoxina), B7 (biotina), B9 (acidul folic) si B12 (cobalamina), indeplineste roluri cheie in procesele metabolice. Aceste vitamine B sunt implicate in productia de energie, sustinerea sistemului nervos, sinteza ADN-ului si ARN-ului, precum si in metabolismul aminoacizilor si al acizilor grasi. Ele contribuie la mentinerea pielii sanatoase, la functionarea normala a sistemului imunitar si la formarea celulelor sanguine.
In plus, vitaminele B joaca un rol esential in reducerea stresului si imbunatatirea starii de spirit.
Zincul este un nutrient important ce contribuie la sinteza proteinelor si la diviziunea celulara. Zincul este esential pentru functionarea optima a sistemului imunitar, sustine productia de celule albe din sange si ajuta la combaterea infectiilor.
Manganul sustine metabolismul energetic normal si protejeaza celulele impotriva oxidarii nedorite.
Fosforul contribuie la metabolismul energetic normal, la functionarea membranelor celulare si la mentinerea sanatatii oaselor si a dintilor.
Cuprul sustine buna functionare a sistemului nervos si imunitar, contribuie la transportul normal al fierului in organism dar si la pigmentarea sanatoasa a pielii si a parului.
Proteinele contribuie la cresterea si mentinerea masei musculare.
Fibrele sunt esentiale pentru sanatate: ele sustin digestia sanatoasa, previn constipatia si mentin nivelul normal de zahar din sange.
Amestecul este suficient pentru a realiza 5 burgeri.
Pentru realizarea unui burger(85g): se amesteca 50g din acest mix organic cu 50ml apa fierbinte si se lasa la hidratat prentru 15 minute.
Apoi, cu mainile umede, se modeleaza burgerii la dimensiunea dorita.
Ulterior, intr-o tigaie Incinsa cu un strop de ulei de masline se gatesc burgerii pe ambele parti pana cand devin crocanti.
Daca doresti acest preparat la cuptor, se preincalzeste cuptorul la 180°C si pe urma se aseaza burgerii intr-o tava cu hartie de copt. Se lasa la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.
Optional, poti asocia acest produs cu hummus, salata sau cartofi.
Mix eco pentru burger vegan 250g(Fara Gluten) - Ingrediente: Faina de teff*, fulgi de OVAZ*(fara gluten), proteine de mazare*, bucati de morcov*, faina de OVAZ*(fara gluten), seminte de hrisca*, seminte de floarea soarelui*, drojdie nutritiva((Saccharomyces inactive cerevisiae, tiamina(B1), riboflavina(B2), niacina(B3), acid pantotenic(B5), piridoxina(B6), biotina(B7), acid folic(B9), cobalamina(B12) si sulfat de zinc)), seminte de in macinate*, pudra de rosii*, bucati tocate de ceapa*, sare, pudra de usturoi*, pudra de piper negru. (*Ingrediente provenite din agricultura ecologica). Poate contine urme de nuci, arahide si mustar. Valori nutritionale medii per 100g: energie 1549kj/368kcal(18% din CR*), grasimi 8.7g(12% din CR*) din care acizi grasi saturati 1.2g(6% din CR*), glucide 43g(17% din CR*) din care zaharuri 4.8g(5.3% din CR*), fibre 11g, proteine 24g(48% din CR*), sare 1.5g(25% din CR*), mangan 2.4mg(120% din VNR**), cupru 0.7mg(70% din VNR**), zinc 9.3mg(93% din VNR**), fosfor 489mg(70% din VNR**), vitamina B1 2mg(182% din VNR**), vitamina B6 2mg(143% din VNR**), vitamina B9 140μg(70% din VNR**), vitamina B12 0.9μg(36% din VNR**). (*Consumul de referinta al unui adult obisnuit este de 8400kj/2000kcal) (**Valoarea nutritionala de referinta) Pentru 1 burger (85g): amestecati 50g de preparat cu 50ml apa fierbinte. Lasati la hidratat timp de 15 minute. Modelati burgerul la dimensiunea dorita. Incingeti o tigaie cu un strop de ulei de masline si prajiti burgerii pe ambele parti pana cand devin crocanti. In cuptor: preincalziti cuptorul la 180ºC. Asezati burgerii pe o tava tapetata cu hartie de copt si lasati la cuptor pentru aproximativ 20-25 minute. Optional: serviti cu hummus, salata sau cartofi prajiti. Se pastreaza intr-un loc uscat si racoros, ferit de razele soarelui. Certificare ecologica producator PT BIO 04 .Origine UE/NON UE Distribuitor unic SC eRetail Romania SRL certificat RO-ECO-008. Adresa: str. Azurului, nr. 20, loc. Sanandrei, jud. Timis. A se consuma de preferinta inainte de data: vezi pe spate.
Amestecul este suficient pentru a realiza 5 burgeri.
Pentru realizarea unui burger(85g): se amesteca 50g din acest mix organic cu 50ml apa fierbinte si se lasa la hidratat prentru 15 minute.
Apoi, cu mainile umede, se modeleaza burgerii la dimensiunea dorita.
Ulterior, intr-o tigaie Incinsa cu un strop de ulei de masline se gatesc burgerii pe ambele parti pana cand devin crocanti.
Daca doresti acest preparat la cuptor, se preincalzeste cuptorul la 180°C si pe urma se aseaza burgerii intr-o tava cu hartie de copt. Se lasa la cuptor pentru aproximativ 20-25 de minute.
Optional, poti asocia acest produs cu hummus, salata sau cartofi.
Daca iti doresti o masa delicioasa si usor de preparat, acest amestec organic pentru burger vegan reprezinta o alegere inspirata. Mixul nutritiv pe baza de ovaz, teff si legume are un continut ridicat de proteine, fibre si vitamina B si poate constitui felul principal in cadrul unei diete echilibrate.