Damiano reprezinta o poveste de familie si pasiune, o mostenire pretioasa care isi are radacinile in 1964, cand Pasquale Damiano a fondat compania de produse bio, cu scopul de a cultiva fructe uscate fara a folosi agenti chimici, o viziune cu adevarat inovativa pentru vremea respectiva.
La acel moment se vorbea putin despre productia ecologica in Italia, dar Pasquale a avut incredere in viziunea lui si a privit spre viitor. Astazi, fiul sau Riccardo si echipa lui duc mai departe aceeasi viziune, pastrand echilibrul intre interceptarea nevoilor prezentului si respectarea fundamentului mostenit prin proiectul familiei.
Compania produce si proceseaza fructe uscate, exportand produsele Damiano in peste 30 de tari din intreaga lume. “Gandeste organic” este motto-ul companiei, astfel, de la materia prima si pana la produsul finit, toate ingredientele alimentare organice folosite, sunt supuse unor verificari zilnice si sunt urmarite in fiecare etapa de procesare si pe intreg ciclul de viata.
Produsele sunt selectionate si analizate, decojite, prajite, procesate si ambalate in baza unui proces de producție ecologic simplu, insa extrem de meticulos. In timpul prelucrarii fructelor uscate, fiecare bucata de migdala, aluna, caju sau fistic este examinata cu laser si detector de metale, este cantarita si supusa unor serii de verificari precise, astfel Damiano oferta garantia unui produs bio de calitate inalta si cu un aport nutritiv considerabil.
Certificarile internationale atesta calitatea produselor organice Damiano si angajamentul manifestat pentru mediul inconjurator, confirmat prin folosirea ambalajelor doar din hartie reciclata si prin eliminarea totala a plasticului de unica folosinta. Totodata, in noua fabrica diversele deseuri din productia ecologica sunt transformate in energie, dand astfel materialelor o noua viata.