Mixul pentru clatite si vafe bio cu zmeura si sfecla rosie de la Iswari este un amestec gata preparat, pe care vei dori sa-l ai la indemana de fiecare data cand vrei sa gatesti rapid si usor clatite sau vafe.
Acesta reprezinta o combinatie echilibrata de ingrediente nutritive, nu are zaharuri adaugate, are o aroma delicata si este foarte versatil.
Printr-o combinatie echilibrata de ingrediente, am creat un produs indulcit in mod natural cu pulbere de sfecla si cu irezistibile bucati mici de zmeura.
Este un produs care contine zaharuri doar in mod natural, este bogat in fibre, mangan, fosfor si reprezinta o sursa importanta de fier si zinc.
BENEFIC PENTRU CONTROLUL GREUTATII SI GLICEMIEI: Continutul ridicat de fibre contribuie la digestia normala si creste senzatia de satietate, evitand astfel consumul excesiv de calorii pe tot parcursul zilei. In acelasi timp, fibrele pot incetini si absorbtia zaharului, ajutand astfel la controlul zaharului din sange.
BENEFIC PENTRU SANATATEA INTESTINALA: Continutul ridicat de fibre contribuie la tranzitul normal si la functia intestinala, ajutand astfel la mentinerea unui intestin sanatos.
BENEFIC PENTRU SISTEMUL CARDIOVASCULAR: Fibrele prezente in amestec, in combinatie cu aportul de grasimi nesaturate, contribuie la mentinerea nivelurilor normale de colesterol din sange, un factor esential pentru sanatatea sistemului cardiovascular.
Faina integrala de ovaz este pur si simplu rezultatul macinarii fulgilor de ovaz intregi. Aceasta cereala este fara gluten in mod natural, are un continut ridicat de fibre, constituie o sursa excelenta de proteine si contine numeroase minerale precum magneziu, fier si fosfor.
Ovazul este un aliat excelent in mentinerea satietatii, controlul nivelului de colesterol si zahar din sange.
Hrisca macinata ofera amestecului un continut relevant de proteine, carbohidrati complecsi si fibre. In combinatie cu fulgii de ovaz si orezul brun, aceasta pseudocereala contribuie la senzatia de satietate si ofera consistenta clatitelor si vafelor.
Migdalele macinate ofera preparatului un gust distinct si placut. Datorita grasimilor nesaturate pe care le contin si atunci cand sunt introduse in alimente in locul grasimilor saturate(prezente mai ales în produsele de origine animala), contribuie la mentinerea nivelurilor normale de colesterol in sange.
Faina de orez brun este un substitut excelent pentru faina de grau rafinata, nu numai pentru ca este in mod natural fara gluten, ci si pentru functionalitatea si versatilitatea sa. Aceasta faina de orez face preparatul mai usor digerabil si contribuie in acelasi timp la o densitate nutritionala mai mare.
Sfecla sub forma de pulbere este vedeta acestui amestec, nu doar pentru aportul sau de substante nutritive si zaharurile prezente in mod natural, ci si pentru culoarea si aroma inconfundabila pe care reuseste sa le dea acestor clatite/vafe. Stim ca nu toata lumea este un fan al aromei sale caracteristice, dar stim si ca ceva special si convingator apare atunci cand sfecla rosie se armonizeaza cu aciditatea si aroma irezistibila a bucatilor de zmeura.
Lucuma este un fruct originar din America de Sud, perfect pentru a adauga textura cremoasa si dulceata clatitelor si vafelor.
Bucatile de zmeura liofilizata sunt si ele vedetele acestui amestec deoarece completeaza aroma sfeclei atat de bine incat ar fi de neconceput sa nu o includem. Aceste bucatele de zmeura isi pastreaza toata culoarea si aroma in mod absolut minunat atunci cand se disperseaza si se gatesc in aluatul de clatite/vafe.
Amidonul de tapioca si praful de copt sunt ingrediente cu scop functional in acest amestec si care sustin usurinta de preparare, oferind totodata structura, consistenta, capacitate de dospire si sporind aroma naturala a cerealelor integrale.
PENTRU PREPARAREA CLATITELOR:
Pentru a prepara o clatita se adauga 2 linguri din acest amestec.
PASUL 1: Se amesteca mixul pentru clatite si vafe cu bautura vegetala sau apa intr-un raport de 1:1.
PASUL 2: Se omogenizeaza continutul pana devine gros si cremos.
PASUL 3: Se gateste intr-o tigaie la foc mediu, timp de 3-4 minute. Se intoarce clatita pe cealalta parte la jumatatea timpului, in momentul in care se formeaza bule pe suprafata si baza este aurie.
PENTRU PREPARAREA VAFELOR:
Pentru a prepara o vafa se adauga 4 linguri din acest amestec.
PASUL 1: Se amesteca mixul pentru clatite si vafe cu bautura vegetala sau apa intr-un raport de 1:1.
PASUL 2: Se omogenizeaza continutul pana devine gros si cremos.
PASUL 3: Se pune aluatul in aparatul de vafe si se gateste conform instructiunilor sale.
Clatitele si vafele gata preparate se servesc cu toppingurile dorite: fructe proaspete, unturi tartinabile, gemuri, nuci, alune etc.
Certificare ecologica producator PT-BIO-04. Produs in Portugalia.
PENTRU PREPARAREA CLATITELOR:
Pentru a prepara o clatita se adauga 2 linguri din acest amestec.
PASUL 1: Se amesteca mixul pentru clatite si vafe cu bautura vegetala sau apa intr-un raport de 1:1.
PASUL 2: Se omogenizeaza continutul pana devine gros si cremos.
PASUL 3: Se gateste intr-o tigaie la foc mediu, timp de 3-4 minute. Se intoarce clatita pe cealalta parte la jumatatea timpului, in momentul in care se formeaza bule pe suprafata si baza este aurie.
PENTRU PREPARAREA VAFELOR:
Pentru a prepara o vafa se adauga 4 linguri din acest amestec.
PASUL 1: Se amesteca mixul pentru clatite si vafe cu bautura vegetala sau apa intr-un raport de 1:1.
PASUL 2: Se omogenizeaza continutul pana devine gros si cremos.
PASUL 3: Se pune aluatul in aparatul de vafe si se gateste conform instructiunilor sale.
Clatitele si vafele gata preparate se servesc cu toppingurile dorite: fructe proaspete, unturi tartinabile, gemuri, nuci, alune etc.
Se pastreaza intr-un loc uscat, ferit de razele soarelui. Dupa deschidere se pastreaza la frigider si se consuma in termen de 3 luni.
Acest amestec gata preparat vei dori sa-l ai la indemana de fiecare data cand vrei sa gatesti rapid si usor clatite sau vafe. Reprezinta o combinatie echilibrata de ingrediente nutritive, nu are zaharuri adaugate, are o aroma delicata si este foarte versatil.
Mix pentru clatite eco cu zmeura si sfecla rosie400g - Ingrediente: Faina integrala de OVAZ fara gluten*, hrisca macinata*, faina de orez brun*, seminte de in macinate*, amidon de tapioca*, pulbere de sfecla rosie* 5%, pulbere de lucuma*, praf de copt(amidon de porumb*, drojdie (fosfat monocalcic si bicarbonat de sodiu)) si bucati de zmeura liofilizata* 2%. (*Ingrediente provenite din agricultura ecologica) Fara gluten. Poate contine urme de nuci, seminte de susan si arahide. Valori nutritionale medii per 100g: energie 1571kj/373kcal, grasimi 6.9g din care acizi grasi saturati 1.1g, glucide 62g din care zaharuri 6.4g, fibre 9.3g, proteine 11g, sare 0.05g, mangan 1.5mg(75% din VNR), fosfor 270mg(39% din VNR), magneziu 116mg(31% din VNR), cupru 0.3mg(30% din VNR), zinc 1.9mg(19% din VNR), fier 2.6mg(19% din VNR). Se pastreaza intr-un loc uscat, ferit de razele soarelui. Dupa deschidere se pastreaza la frigider si se consuma in termen de 3 luni. Certificare ecologica producator PT-BIO-04. Origine UE/NON UE. Distribuitor unic SC eRetail Romania SRL certificat RO-ECO-008. Adresa: str. Azurului, nr. 20, loc. Sanandrei, jud. Timis. A se consuma de preferinta inainte de data: vezi pe spate.