




Produse folosite:
200g penne din grâu dur și ardei iute
250ml pastă de roșii
50ml ulei de măsline extravirgin
1 ceapă mică
5 - 6 frunze de busuioc proaspăt
jumătate de linguriță de oregano
jumătate de linguriță mix de sare și condimente
3 căței de usturoi
Mod de realizare:
Pentru început, puneți o oală cu apă la fiert la foc iute. Când aceasta începă se fiarbă, adăugați pastele și lăsați la fiert conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Într-o tigaie, puneți uleiul de măsline împreună cu ceapa tocată mărunt și gătiți la foc mic timp de 5 minute. Amestecați ușor din când în când.
Apoi, adăugați sosul de roșii și continuați să gătiți la foc mic pentru încă 5 minute. Adăugați condimentele, busuiocul tocat mărunt și usturoiul dat prin presă.
Amestecați ușor, apoi adăugați pastele fierte împreună cu un polonic din apa în care au fiert acestea. Amestecați din nou astfel încât sosul să pătrundă în paste și lăsați pentru încă 5 minute la foc mic.
Vă recomandăm să serviți pastele calde.
Poftă bună!