Baclava aromată cu nucă și miere bio

Baclava aromată cu nucă și miere bio
mediu
60 minute
28 prăjiturele


Produse folosite:
  • 400g foi fine pentru plăcintă
  • 150g unt
Pentru umplutură:
  • 300g nuci crude BIO
  • 2 lingurițe pulbere de cacao crudă BIO
Pentru sirop:
  • sucul de la 2 portocale
  • 100ml apă
  • 250g zahăr din flori de cocos BIO
  • 1/2 linguriță de scorțisoară
  • 1 linguriță esență de portocale
  • 1 lingură de miere BIO din flori de Alpi
  • opțional: 50g fistic măcinat pentru ornat

Mod de realizare:

 

Cu o seară înainte de a prepara această baclava delicioasă este indicat să scoateți foile de plăcintă din congelator și să le puneți în frigider pentru a se dezgheța treptat pe timpul nopții.

Într-un ibric topiți untul la foc mic. Între timp, măcinați miezul de nucă și amestecați-l cu 2 lingurițe de cacao.

Ungeți tava cu unt, cu ajutorul unei pensule din silicon.

Adăugați și ungeți cu unt topit, rând pe rând, câte o foaie de plăcintă. Baza desertului o puteți forma din jumătate din foile de plăcintă din pachet.

Presărați uniform jumătate din compoziția de nuci peste baza desertului. Peste aceasta adăugați două foi fine de plăcintă, unse rând pe rând cu unt topit. Apoi adăugați cealaltă jumătate din compoziția de nuci și restul de foi de plăcintă rămase, folosind aceeași tehnică de uns cu unt topit.

Cu ajutorul unui cuțit, tăiați baclavaua în bucățele mici înainte să o băgați la cuptorul preîncălzit la 160 de grade.
Pentru a obține 28 de prăjiturele este necesar să tăiați pe lățimea tăvii 6 linii și pe lungime 3 linii. Coaceți baclavaua timp de 40 de minute.

Cât timp baclavaua este la cuptor, preparați siropul.
Într-o oală potrivită adăugați toate ingredientele pentru sirop, cu excepția mierii și gătiți la foc mic.

Când siropul începe să fiarbă, mai lăsăți la foc mic încă 10 minute.
Stingeți focul și lăsăți siropul să se răcească la temperatura camerei, timp de 10 minute, apoi adăugați mierea și amestecați ușor.
Este foarte important să turnați siropul răcit la temperatura camerei (nu trebuie să fie rece, este suficient cât se răcește până este gata blatul de baclava) peste blatul de baclava fierbinte. Astfel se absoarbe uniform siropul și nu plutește în tavă.

Este indicat să așteptați minim 2 ore ca siropul să pătrundă și să aromatizeze uniform baclavaua, înainte de a servi deliciosul desert.

Puteți orna baclavaua cu fistic măcinat. Arată senzațional iar gustul este aromat și autentic.


Poftă bună!

 

Categorii

Suport clienti Luni - Vineri | 09:00 - 17:00

0372 129 877 contact@7Nature.ro

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!